Szemelvények a keresztyén prédikáció történetéből

skm_c25823061310140.jpgNagy István: Szemelvények a keresztyén prédikáció történetéből

 

Nagy István igehirdetéstörténete az a boldog tapasztalatot mutatja, ahogy Isten népe évszázadokon keresztül megtapasztalta a megtartó Isten szeretetét a Krisztusban és ujjongva adta tovább ezt a bizonyosságot másoknak. A hit emberei a különböző egyházi korokban – a kor sokféle sajátosságai között is – mindenkor hűséggel hirdették Jézus Krisztus evangéliumát, az örömhírt. Ez a bizonyságtétel felekezeti határokon túl rámutat Isten megtartó – ez életben és ez életen túl is megtartó – kegyelmére.

Dr. Nagy István „Szemelvények a keresztyén prédikáció történetéből” című munkája a „Szólj!” – Homiletikai tankönyvek sorozat 15. köteteként jelent meg.

            Nagy István azt írja kötetéről, hogy a könyv felépítése egyszerű: „Bemutatásra kerül a korszak, majd a kiemelkedő igehirdetők rövid életrajza olvasható; ezt követi egy-egy prédikáció, illusztrálva az adott korszakot, végül rövid jegyzeteket fűzök a prédikációhoz a mai homiletikai felfogás szerint.” Ez a könyv az egyetlen olyan magyar nyelven elérhető munka, amely szemelvényt is nyújt az adott korszak nagy igehirdetőinek és igehirdetéseinek tanulmányozásához. A szemelvények értetik meg igazán az adott egyháztörténeti korszakot, annak jellemzőit, kérdéseit, problémáit, kihívásait, kegyességét, bibliaértelmezését.

 

Pápa, 2023. március 21.

568 oldal, keménytáblás, 4000 Ft.